Operans kök är begränsad i sitt utbud men ack så gott. Vi valde rosa ankbröst med en kompott av rimmat sidfläsk och brysselkål med karamelliserad rödlökssås, till detta serverades det potatiskroketter smaksatta med anklever ...LJUVLIGT!
I pausen njöt vi en ostbricka och ett glas portvin.
Idag, lördag, vankades det en trerätters middag med ett citrontema.
Som varm fördrink serverade vi Kiviks ekologiska äpplemust kokad med kanel och spetsad med gin.
Förrätten bestod av ångkokt vit sparris med en gräddig citronsås. En föraning om vår!
Till varmrätt serverades citronspäckad ungsgrillad kyckling med fikonbalsamico och egenhändigt tillverkad kantarellolja.
Till kycklingen serverades en rotfruktspytt av strimlad morot, palsternacka, lök, potatis och riven pepparrot.
Rotfrukterna preparerades med den hemmagjorda kantarelloljan samt havssalt och svartpeppar efter smak.
Efterrätten bestod av päronhalvor som kokades i vitt vin, citronjuice, kanelstång , honung och citronzest. Till detta serverade vi en väl avrunnen soyayoghurt smaksatt med honung och vanilj..
inlägg av: Mr Pretto & Ms Pussilago
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar