fredag 25 mars 2011

Våffeldagen

Prettovåfflor med hemgjord sylt

Självklart smaskade vi hemmagjorda våfflor på våffeldagen som många andra och för
att vara första gången som vi gjorde våfflor enligt våra pretto ramar så var vi mer än 
nöjda med både smak och konsistens.
I smetens slutslatt blandade vi i Vahlrona kakaopulver (sedan tre år tillbaka används
det inget annat kakaopulver här) och det blev genast en favorit tillsammans med den
hemmagjorda jordgubbssorbétsylten CREAMY JAM.

VÅFFLOR:
2 dl dinkelmjöl
1 dl siktat dinkel
2 dl kallt vatten
3 dl soya grädde
1 tsk kokossocker
1/2 tsk bikarbonat
1 krm vanilj

Kokosfett till våffeljärnet




Blanda de torra ingredienserna, häll i det kalla vattnet och rör tills du får en jämn smet, fyll på med grädden. Grädda i våffeljärn. (för chokladvariant blanda i 3msk Vahlrona kakaopulver).

CREAMY JAM:
10 st stora frysta jordgubbar
2 små bananer
1/4 näve la roc torkad kokos
1/4 näve la roc torkad ananas

Kör i mixer till lagom konsistens,
precis innan servering.




Ät, njut & smaska!

inlägg av: Ms Pussilago

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar